Отидете към основна версия

58 567 19

3 свръхикономични и евтини коли на старо

  • икономични коли-
  • евтини коли-
  • субкомпактни коли

Т.нар. субкомпактни автомобили, които отдавна са на мода в Европа, все по-често започват да се забелязват и по родните пътища. Автомобилите от този сегмент не са семейни коли, но пък са страшно удобни за града. Габаритите им ги правят лесни за маневриране в натоварения градски трафик, а като прибавим към това икономичността им, то нещата определено стават привлекателни. Сега ви представяме три свръхикономични такива коли, които безпроблемно можете да откриете в най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg, при това на доста прилични цени.

VW Lupo 1.2 TDI

Трицилиндровият мъник от Волфсбург може да не е бърз или просторен, но за сметка на това е дяволски икономично. Можете да го имате с три различни дизелови двигателя, но 1.2 TDI е тотален шампион по икономичност. Спокойното извънградско шофиране може да ви се отблагодари с разход от 2.7 л. дизел на 100 км, градското изисква 3.7 литра. Изключителен резултат, откъдето и да го погледнеш. За разлика от ускорението обаче, което се случва за 14.3 секунди и багажника, който побира скромните 130 литра.

Peugeot 107

Този автомобил се произвежда в Словакия и може да бъде намерен още с логото на Citroen и Toyota. Известни са с надеждността и простотата си, т.е. сипваш и караш. Можете да ги намерите с 3 и 5 врати, не могат да са повече от 12 годишни (производството стартира през 2005 г.) и повечето са с климатик и стерео. Какво му трябва повече на човек? Еднолитровият бензинов двигател се отблагодарява с комбиниран разход от 5 л. бензин на 100 км.

Fiat Panda 1.3 Multi Jet

Този италиански мъник също е представител на класа по-голям отвътре, отколкото отвън. Тази кола е подходящ и за ръстови пасажери, тъй като на практика няма реална опасност главите им да опират в тавана. Изключително удобна в града и потресаващо лесна за паркиране, тъй като бронята й е точно под задното стъкло, както и заради City бутона, с чието натискане воланът омеква, така че маневрирането става като детска игра. Към това добавяме и комбиниран разход на гориво от 3,7 литра дизел на 100 км. Добре е, нали?

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини