Отидете към основна версия

5 661 9

Разни зависимости между смартфони и автомобили

  • смартфони-
  • автомобили-
  • зависимости

Пазарът на смартфони се развива по сходен начин с този на леките автомобили. И при смартфоните, подобно на колите, съществуват премиум марки, масови продукти, както и бюджетни такива.

Сега ще се опитаме да направим едно сравнение между смартфоните и автомобилите или с други думи да покажем кои марки от мобилните устройства съответстват на различните автомобилни брандове.

Asus - Kia


Asus предлага на пазара среден клас телефони. Марката е добре известна, характеризира се с прилично качество, а цените са атрактивни. Също като Kia.

Alcatel - Renault


Общото в двете компании е не само френският произход, но и това, че отделят внимание на развиващите се страни. Renault има бюджетната марка Dacia, а Alcatel - TCL.

Nokia - Volvo


Скандинавските производители на смартфони и автомобили си приличат по това, че силно ценят качества като здравина, дълговечност и надеждност.

HTC - Alfa Romeo


Продукцията на HTC, подобно на тази на Alfa Romeo, беше доста по-популярна в миналото, отколкото е сега. Даже причината за спада е еднаква - надеждност.

Blackberry - Cadillac


И двете компании имаха много успешни години, но това беше в миналото. Днес и автомобилите Cadillac, и смартфоните Blackberry изглеждат нестандартни.

Google - Subaru


Феновете ценят Subaru заради постоянното 4х4 предаване на колелата и заради опозитните мотори. Подобна малка група от хардкор фенове имат Google Nexus и Pixel.

Oppo - Volkswagen


Тук сравнението е много просто. Oppo е световен лидер в производството на смартфони, а концернът Volkswagen заема първото място по продажби на автомобили в света.

Xiaomi - Toyota


Продукцията и на двата бранда е масова, като и двете компании наблягат на изделия, характеризиращи се с прилично съотношение между цена и качество.

Sony - Lexus


Смартфоните с марка Sony не са евтини, но за сметка на това са надеждни. Същото може да се каже и за автомобилите, продаващи се под марката Lexus.

LG - Audi


Смартфоните LG са сред топ телефоните в света. Те обаче са в сянката на два още по-силни конкурента. Подобна е и позицията на Audi при автомобилите.

Apple - Mercedes-Benz


И двете марки са много престижни и имиджови. Те са синоним на продукта и са разпознаваеми в цял свят.

Samsung - BMW


Борбата между Samsung и Apple не е по-малко сериозна от много по-отдавнашното съперничество между BMW и Mercedes.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини