Отидете към основна версия

18 095 14

Когато японски художник поиска комби

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w126

S-Klasse W126 е един от най-обичаните модели на Mercedes-Benz. Любовта на богаташите към класическата немска лимузина е родила не една и две екстравагантни мутации - като този 500SEL Estate от Япония.

Автомобилът напуска завода на Daimler Benz в Зинделфинген на 3 декември 1981 г. под формата на стандартен тъмносин седан. Купувачът му е клиент от Германия, който го получава през януари 1982-ра.

От другата страна на Земята през 80-те години на миналия век се ражда почти религиозен култ към вносните автомобили на луксозни марки. Той продължава и в началото на новото столетие, когато един японски художник си харесва тъмносиния W126 и плаща да му го внесат от Германия.

Като човек на изкуството обаче, новият собственик има по-специални планове за колата. Той не иска просто S-Klasse, а нещо, което друг на света няма - абсолютно уникално комби, изработено на ръка в единствен екземпляр.

Художникът започва да търси работилница, която да осъществи мечтата му. След дълго издирване с работата се захваща неизвестно японско ателие, което преработва колата.

След реконструкцията комбито е пребоядисано в мръсносиньо, но долната част на каросерията е оставена в оригиналния цвят. Салонът пък е тапициран в червено кадифе и кожа. Собственикът си поръчва също заводската емблема да бъде сменена с такава от 560SEL.

Художникът остава във възторг от трансформацията. Той толкова харесва уникалното си комби, че избягва да го кара по улиците, в резултат на което пробегът остава почти непроменен от пристигането на S-класата в Страната на изгряващото слънце.

Времената обаче се менят и десетилетие по-късно японецът решава, че е настъпил моментът да осребри инвестицията си. Той пуска обява за продажба и прекрасното състояние на автомобила не убягва на собственика на център за олдтаймери в Олденбург.

Така уникалният W126 поема обратно към родината си. След завръщането си в Германия Benz-ът веднага си намира нов обожател. Неизвестен колекционер го купува за €31 900.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Когато S-Klasse W126 беше хечбек

    Прогнозите за бъдещето винаги звучат интересно, когато то настъпи. През 80-те години до настъпването на новия век остават цели две десетилетия и 2000- ...
    03.01.2014
    62 989
    48