28 Март, 2018 11:43 18 087 14

Когато японски художник поиска комби

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w126

S-Klasse W126 е един от най-обичаните модели на Mercedes-Benz. Любовта на богаташите към класическата немска лимузина е родила не една и две екстравагантни мутации - като този 500SEL Estate от Япония.

Автомобилът напуска завода на Daimler Benz в Зинделфинген на 3 декември 1981 г. под формата на стандартен тъмносин седан. Купувачът му е клиент от Германия, който го получава през януари 1982-ра.

От другата страна на Земята през 80-те години на миналия век се ражда почти религиозен култ към вносните автомобили на луксозни марки. Той продължава и в началото на новото столетие, когато един японски художник си харесва тъмносиния W126 и плаща да му го внесат от Германия.

Като човек на изкуството обаче, новият собственик има по-специални планове за колата. Той не иска просто S-Klasse, а нещо, което друг на света няма - абсолютно уникално комби, изработено на ръка в единствен екземпляр.

Художникът започва да търси работилница, която да осъществи мечтата му. След дълго издирване с работата се захваща неизвестно японско ателие, което преработва колата.

След реконструкцията комбито е пребоядисано в мръсносиньо, но долната част на каросерията е оставена в оригиналния цвят. Салонът пък е тапициран в червено кадифе и кожа. Собственикът си поръчва също заводската емблема да бъде сменена с такава от 560SEL.

Художникът остава във възторг от трансформацията. Той толкова харесва уникалното си комби, че избягва да го кара по улиците, в резултат на което пробегът остава почти непроменен от пристигането на S-класата в Страната на изгряващото слънце.

Времената обаче се менят и десетилетие по-късно японецът решава, че е настъпил моментът да осребри инвестицията си. Той пуска обява за продажба и прекрасното състояние на автомобила не убягва на собственика на център за олдтаймери в Олденбург.

Така уникалният W126 поема обратно към родината си. След завръщането си в Германия Benz-ът веднага си намира нов обожател. Неизвестен колекционер го купува за €31 900.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хайл

    41 46 Отговор
    Ако не кравари то дръпнати ще окендзат някоя автомобилна икона!!!
  • 2 Plameni

    26 5 Отговор
    Английската тунинг фирма Crayford през 70 години дори е имала лиценз от Mercedes да промени S клас от седан в комби вариант .Използвали са задница от Ford Granada.
  • 3 W126 300SEL

    28 2 Отговор
    Невероятният красавец ( нямам предвид тази орезилена кола)! Боже, защо вече не се произвеждат такива автомобили! Спомнете си как се движеха "пурите" на краля на Замунда. С бароковите джанти. Велик дизайнер се оказа този Бруно Сако.

    Коментиран от #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДДД

    18 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той толкова харесва уникалното си комби, че избягва да го кара по улиците
    и си взел една ХОНДА да си джитка
  • 6 GTE

    27 5 Отговор
    Прилича, изотзад на ИЖ 1500
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 айтозлия

    7 5 Отговор
    изглежда са сложили предно стъкло от някаква кола отзад.
  • 9 Нострадамус

    15 6 Отговор
    Разни хора - разни идеали. Вкусът, другар няма! Няма стари коли, има не поддържани и поддържани! Мерцедес си е Мерцедес!
  • 10 текезесар

    5 7 Отговор
    градски, слагай чувалите с картофите и ич да ти не пука за колата.
  • 11 естет

    7 5 Отговор
    ................такава подигравка с автомобила!
  • 12 Slavoni Slav

    3 4 Отговор
    Грозна катафалка. А японците по принцип имат вкус...
  • 13 Дилдософт

    17 8 Отговор
    Няма как чалгарските ви глави дето люпят семки на детските площадки да видят идеята на японеца! Няма как татуировките ви на пъпа с тигър и дракон да имат художествена стойност - НЯМА КАК! Няма как скъсаните ви джобове в които кътате 2 лева за водка "хулиганка" да разберат, какво е това 31900€, нито сте клекционери! Гледайте си "Шоуто на Слави" нарежете салатката, сложете едната ръка в гащите и се почешете по "самочувствието" като Ал Бънди - та вие сте горди, всезнаещи и всеможещи чалгари от страната на циганите и шкембе-чорбата: БАНТУСТАНя!
  • 14 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "W126 300SEL":

    От мен 10 плюса за този коментар.

    Бруно Сако е гениален. А да - и е италианец!