Отидете към основна версия

32 209 68

Нови данни за Mercedes-Benz S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • s-klasse

 

Новата S-Klasse на Mercedes-Benz ще бъде представена още през тази година, но това най-вероятно ще стане в самия и край. От Щутгарт обаче вече правят пътни тестове на топ-седана и колкото и да крият подробности около колата, те започват да се появяват една след друга.
 
Вече стана ясно, че новата S-Klasse ще е претъпкана с всевъзможни екстри, като дори ще разполага със система, позволяваща на автомобила да се движи на ниска скорост (до 40 км/ч) без намесата на водач. Тази информация дойде лично от инженера в немската компания Щефан Швехер.
 
Сега френското издание L'Automobile публикува снимка на интериора на новата S-Klasse от която се вижда, че в арматурното табло ще бъдат интегрирани два огромни дисплея. Единият ще замени всички досегашни аналогови циферблати, а вторият ще обслужва мултимедийната система.
 
Още нещо ново в интериора е различното кормило. Новият волан е с две спици, като много интересна е и формата на вентилационните отвори в таблото. Последните два елемента намекват за дизайна на класическите Mercedes-и W128, W108 и W109, а така също и на W111 и W112.
 
Иначе новата S-Klassa ще се прави на модулна платформа, ще разполага със значително по-икономични двигатели и ново още по-комфортно окачване. Към повечето агрегати ще се монтира деветстепенна автоматична трансмисия, а вариантите на каросерията ще са няколко.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини