Отидете към основна версия

2 003 6

Швейцарците Peraves представят E-Tracer

  • peraves-
  • e-tracer

След  като създаде MonoTracer, швейцарската компания Peraves вече имат и нова машина - E-Tracer. Базиран на предишния модел, новият „мотоциклет” има същия стил, тяло, шаси и окачване, но захвърля стария MonoT двигател на BMW и използва литиево-йонни батерии и изключително мощен електрически мотор, който произвежда максимална мощност от 150 киловата (204 конски сили) и 215Nm въртящ момент.

Според Peraves, E-Tracer ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 4 секунди и достига максимална скорост от 240 км/ч. Една изцяло заредена батерия издържа 300 км. Моторът (ако можем така да го наречем) ще е на цена около US$108,000 като ще бъде пуснат на пазара в началото на идната година. По-късно, производителя планува да пусне по-мощни „ултра спорт” машини с 268 конски сили, които ще бъдат и малко по-скъпи.

Peraves твърди, че E-Tracer е изключително енергийно ефективен и ще участва с него на конкурса „Progressive Automotive X-Prize”

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Куршум-рекордьор

    Според общоприетото мнение Швейцария няма развита автомобилна промишленост. Страната действително не произвежда собствени марки, нито има намерение да ...
    31.03.2007
    835
    0