Отидете към основна версия

10 468 5

Менте на Bugatti, което се кара без книжка

  • shandong qilu fengde-
  • p8-
  • bugatti-
  • chiron

Китайската компания с трудно произносимото име Shandong Qilu Fengde направи един електромобил, който се явява умалено копие на Bugatti Chiron. Ментето се нарича P8, а за управлението му не е необходима шофьорска книжка, защото електрическото копие влиза в графата на т.нар. "нискоскоростни електромобили".

Копието се отличава с по-малки габарити и се задвижва от електромотор. Цената му е само $5040, докато в Китай с всички данъци и акцизи нов Chiron се продава за $9 млн. Компактният Shandong Qilu Fengde P8 се оборудва с малък електромотор, позволяващ ускорение до 65 км/ч. С едно зареждане на батериите изминава 150 километра.

Въпреки ниската цена в салона на P8 има цифров приборен панел, седеминчов тъчскрийн екран и даже мултимедия. Автомобилът е предвиден за четирима души, но задната седалка е подобна на скамейка. От 220-волтова мрежа новото Shandong Qilu Fengde P8 се зарежда за 10 часа. Още нещо любопитно е, че ускорението е много бавно, а мощността на електромотора е подобна на тази на скутер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини