Отидете към основна версия

6 809 5

Seat превърна Ibiza в компактeн електромобил

  • seat-
  • ibiza-
  • seat ibiza-
  • seat ibe

Концепцията, на която залагат от Seat в Женева, представлява компактен, но доста динамично изглеждащ автомобил с името IBe. Идейният проект всъщност не e кой знае каква новост. Построен е върху основата на Ibiza, но е по-къс от нея с 250 мм. Височината на IBе пък е само 1 220 мм.

Под капака на компактния хечбек е монтиран електромотор, разполагащ с 102 к.с. Занхрава се от йон-литиеви батерии, които са разпоожени в задната част на автомобила. Всъщност 102 к.с. е максималната мощност. При равномерно движение специална система ограничава мощността на 68 коня. Това се прави с цел за удължаване на автономнния пробег на автомобила. При идеални условия Seat IBe може да измине 130 километра без презареждане.

Ускорението от 0 до 50 км/ч отнема на IBe преодолява 3.4 секунди, а до 100 - за 9.4 сек. Максималната скорост на електрическият хечбек е 160 км/ч. Интересно е, че возилото тежи точно 1 000 килограма. Според главния дизайнер на Seat Люк Донкерволке прототипът има за цел да покаже, че и електромобилите могат да изглеждат красиво.

Засега обаче за серийно производство не се съобщава нищо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини