Отидете към основна версия

13 697 17

Новото BMW X5: първи снимки и информация

  • bmw-
  • x5

Германската компания публикува първите фотографии и данни за новото поколение на кросоувъра X5

Информацията за това, че BMW ще представи новото Х5 в края на тази година, дойдоха лично от шефа на BMW AG Харалд Крюгер. Веднага след това баварците публикуваха първите снимки на модела и споделиха малка част от ТТ данните му. За съжаление, на официалните снимки, които ви показваме, външността на автомобила е скрита под камуфлаж, така че за генерални изводи е рано.

Вижда се обаче, че новото Х5 ще разполага с по-големи "бъбреци", с ъгловати дневни диодни светлини, а като цяло предницата ще наподобява тази на предстоящия флагман Х7. Профилът е разпознаваем за сметка на запазените пропорции на остъклената част, които при Х5 се изменят еволюционно и минимално с всяко следващо поколение.

По-конкретни технически подробности от компанията не изнасят, но все пак споделиха с медиите, че новото Х5 ще разполага с адаптивното окачване M Professional и ще се превърне в първия модел на марката, разполагащ с интегрално кормилно управление.

Ясно е още, че новото Х5 е построен на модулната платформа CLAR, която на практика се използва от баварците за всичките им нови модели. Поради естеството на базата може да се предположи, че Х5 ще добави малко в габаритите си, ще увеличи и междуосието си, но за сметка на това ще стане драстично по-леко от предшественика си.

В момента от марката са готови с предсерийните прототипи на Х5, които преминават тестове в различни климатични условия. От BMW тестват новото Х5 в Южна Африка, в пустините в САЩ, както и на зимните полигони в северните части на Швеция. Управляемостта се изпитва на полигона на марката във Франция, както и на скоростните трасете в Алабама и на Нюрбургринг.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини