Отидете към основна версия

24 856 26

Все повече автомобилни марки се отказват от салона в Париж

  • автосалон-
  • париж 2018

Броят на автомобилните марки, които няма да вземат участие в едно от най-престижните автомобилни изложения в Европа нараства главоломно. Автосалонът във френската столица се провежда през година, като се редува с този във Франкфурт.

По-значим от тези две изложения е само салона в Женева, който се провежда всяка година през март. Тази есен е ред на Париж, но до момента 15 марки са отказали участие, като последните, които обявиха това са Alfa Romeo, Fiat и Jeep.

От италианския концерн в шоуто ще се включат само Maserati и Ferrari. Ще припомним, че по-рано участие отказаха и марките Nissan, Volkswagen, Volvo, Opel, Mazda, Infiniti, Mitsubishi, Subaru, Ford, DS Automobiles, Rolls-Royce и Aston Martin.

Предположенията са, че в най-скоро време и от Lamborghini ще обявят, че се отказват от салона в Париж. Голямата германска тройка Audi, Mercedes-Benz и BMW пък ще пропусне изложението в Детройт, което се провежда в началото на всяка година. Вместо на него, трите германски марки ще участват на изложението за електроника CES в Лос Анжелис.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини