Отидете към основна версия

26 592 94

Румънците не се плашат от ловешките коли

  • dacia-
  • great wall-
  • литекс моторс

В Dacia не смятат, че автомобилите, произвеждани в Ловеч, застрашават пазарно техните модели. Според румънците с "прогнозни цени между 8 200 и 14 700 евро (колите Great Wall) не могат да конкурират продукцията от Питещи", коментира сайтът ziare.ro в материал за фабриката на "Литекс Моторс" и предстоящия на 21-ви февруари старт на серийното производство у нас.

Статията разказва историята на ловешкия завод и амбицията на Great Wall да стъпи стабилно на европейския пазар с качествени, добре оборудвани и достъпни автомобили, сглобявани в България. Споменава се, че персоналът е съставен от млади, но квалифицирани кадри, а 120-те работници ще нарастнат на 2 000, когато бъде достигнат пълният производствен капацитет от 50 000 коли годишно.
 
Румънците се успокояват с факта, че моделите на Great Wall не изпълняват повече критерии за качество и безопасност, отколкото Dacia, а нямало начин поне първоначално "липсата на опит да си каже думата" и да се отрази негативно на продукцията на "Литекс Моторс".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Great Wall с различни модели за Русия

      Утре, 21 февруари е официалното откриване на фабриката за автомобили край град Ловеч. Известно е, че този завод ще прави коли на китайск ...
    20.02.2012
    25 610
    74