Отидете към основна версия

77 457 104

Вижте кои коли се развалят най-често

  • mercedes-benz-
  • porsche-
  • lexus-
  • toyota

 

Американската агенция J.D. Power публикува нов рейтинг относно надеждността на автомобилите. Експертите са направили статистиката на база брой повреди от всякакъв характер на 100 автомобила. По-конкретно става дума за тригодишни превозни средства.
 
Интересното е, че средно се пада по минимум една повреда на автомобил, като единствено марките Lexus и Porsche могат да се похвалят с по-малко повреди. Японският премиум бранд впечатлява с 86 повреди на 100 автомобила, а Porsche - с 98.
 
Всички останали са с по над 100. Средно за отрасъла се падат по 132 проблема на 100 превозни средства, като най-лошо са оценени марките Jeep – 179, Dodge – 183 и Chrysler – 192. Интересно е, че марката Land Rover, която традиционно е на едно от последните места, този път не е включена в класацията.
 
Родственикът и Jaguar обаче също е на опашката на списъка със 172 повреди на 100 автомобила. Странно е и, че качеството на повечето немски марки също е под средното за бранша - Audi – 148 повреди, BMW – 154, Volkswagen – 159.
 
Японските марки, които традиционно се считат за едни от най-надеждните също показват слаби резултати. Не всички естествено, но Subaru, Nissan, Mitsubishi, Mazda и Suzuki са под средната оценка за бранша от 132 повреди на 100 автомобила.
 
Ето всъщност как изглежда рейтинговата класация за тригодишни автомобили на J.D. Power:

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини