Отидете към основна версия

8 993 19

Китай навлиза смело и при всъдеходите

  • geely-
  • ep9-
  • ex7-
  • ex8-
  • ex9

Една от най-бързо развиващите се напоследък автомобилни марки - китайската Geely - ще представи по време на автосалона в Пекин 54 автомобила. В това число влизат няколко 4х4 концепции и доста интересни всъдеходи и кросоувъри.

Сред експерименталните разработки е огромният пикап EP9. Интересното е, че серийната му версия вече се подготвя и се очаква на пазара съвсем скоро. Кога точно обаче, засега не се казва. Ако се съди по модела EX7, чийто прототип беше показан през 2009 г., а серийният вариант ще излезе в началото на 2011, то и премиерата на пекапа няма да закъснее.

Моделът EX7 представлява компактен кросоувър с дължина 4 600 мм, която е сравнима с автомобилите от т.нар. Голфов клас. Външността му пък е нещо средно между Toyota RAV4 и Subaru Forester. Този експонат също ще присъства на щанда на марката в Пекин.

Друг всъдеход на компанията с пореден индекс EX8 представлява спортен кросоувър, малко по-голям от EX7. Той е оборудван с 2.4-литров бензинов мотор и седемместна каросерия. От компанията предвиждат този модел да се предлага както само с предно задвижване, така и със перманентно предаване.

Най-големият и престижен всъдеход носи названието EX9. Дължината му надхвърля пет метра, а концепцията му е само за 4х4 предаване. Явно всъдеходните му възможностти няма да са никак малки, защото от Geely предвиждат ЕХ9 да се превърне в пряка конкуренция на Toyota Land Criuser 200, новия Nissan Patrol и Infiniti QX56.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини