Отидете към основна версия

11 223 36

Citroen подготвя конкурент на Maybach

  • citroen

По време на предстоящото автомобилно изложение в Шанхай Citroen ще представи концепция на автомобил от свръхлуксозния клас. Иновативната разработка носи името Metropolis и е с дължина 5 300 мм. Metropolis е по-голям от удължените версии на Mercedes-Benz S-Klasse и Audi A8, а с широчината си от два метра се доближава до лимузината Maybach 62.

Концепцията е разработена в шанхайското дизайнерско студио на PSA и в нея са използвани елементи от прототипа Hypnos. По-конкретно става дума за аналогичните шеврони на радиаторната решетка, сходните вертикални въздухозаборници в предната броня и почти идентичните странични огледала за обратно виждане.

Автомобилът е снабден с 21-цолови лети джанти с изключително авангарден дизайн, които са "обути" с гуми с размер 265/35. Прототипът е построен на модернизирана платформа на PSA, която в момента се използва за Citroen C6. Metropolis е снабден също така и със система за задвижване и на четирите колела и седемстепенна роботизирана трансмисия. За задвижването се грижат двулитров бензинов V6 агрегат и електромотор с 55 к.с., които могат да нараснат за кратко до 95 коня. Сумарната мощност на хибрида е 460 к.с., а максималният въртящ момент - 429 Нм.

По думи на представители на Citroen динамичните характеристики на Metropolis съответстват на автомобил с V-образен осмак с обем четири литра. Разликите обаче са в икономичността и ниските нива на CO2 на хибридната концепция. Изхвърлянето на въглероден двуокис в атмосферата е 70 грама на километър.

Относно възможността Metropolis да се произвежда серийно засега нищо не се споменава. Ако това все пак стане, марката Citroen ще навлезе в нова за компанията пазарна ниша. Премиерата в Китай не е случайна. В момента това е вторият по значение пазар за Citroen.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини