Отидете към основна версия

7 365 5

Американската класика от дъвките Turbo

  • lincoln-
  • continental-
  • дъвки turbo

Под номер 53 от картинките на култовите в миналото дъвки Turbo е публикувана една американска класика, произведена през 1984 година. Този луксозен седан не е толкова ексклузивен зад Океана, но по нашите географски ширини винаги се е смятал за такъв.

Принципно, Lincoln Continental се произвежда от далечната 1939 година, като първоначално колата е направена в един-единствен екземпляр по поръчка на сина на Хенри Форд. Американският елит обаче оценява колата и компанията решава да започне серийно производство.

През 1982 година на бял свят се появява седмото поколение на модела, което впечатлява с ретро стил и с класическа радиаторна решетка. в сравнение с предшественика си обаче, колата е по-лека и по-компактна. Дължината и обаче все така остава впечатляваща - 5.1 метра.

На картинката от дъвките Turbo е показана версията след рестайлинга през 1984 година. Този автомобил е типичен представител на т.нар. премиум сегмент и е снабден с екстри като климатик, круиз контрол, ел. регулируеми седалки, ABS и дори с цифров приборен панел.

Интересно е още, че Lincoln Continental не се оборудва само с бензинови мотори 3.8 литров (140 к. с.) и 5.0 литра (131 - 152 к. с.), но и с 2.4-литров турбодизел с мощност 114 конски сили, който е на BMW. Всички версии работят с четиристепенна автоматична трансмисия, а топ модификацията развива 170 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини