Отидете към основна версия

13 310 43

Най-продаваните коли в света са японски

  • продажби-
  • автомобили-
  • статистика-
  • focus2move-
  • 2018

Аналитичната агенция Focus2Move състави ежегодната си статистика, показваща кои са най-продаваните автомобили в световен мащаб. Глобалният рейтинг засяга последните седем месеца, като предвижданията са, че до края на годината резултатите няма да се променят, особено в челната тройка, защото разликите са големи.

Интересен факт е, че челната тройка не се е променила спрямо резултатите от миналата година и най-популярните автомобили в света си остават японски. Първата позиция по продажби продължава да се държи от Toyota Corolla, която е на челната позиция от 2015 година насам.

Данните на Focus2Move сочат, че от началото на годината в света са продадени 816 748 нови автомобила от модела Corolla. Второто място е за американските пикапи Ford F-Series, от които са реализирани 722 566 автомобила. Тройката се затваря от европейския бестселър Volkswagen Golf, от който за 2018-а в света са продадени 573 772 бройки.

В таблицата по-долу ви показваме десетте най-продавани коли за 2018 година, като първо е посочена настоящата позиция, след това мястото, което моделът е заемал миналата година. Следва самият модел, броят продадени автомобили за 2018-а и динамиката спрямо предходната година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини