Отидете към основна версия

7 145 19

Hyundai представи новата Elantra

  • hyundai-
  • elantra-
  • avante-
  • бусан 2010

Корейският гигант Hyundai избра "домашното" автоизложение в Бусан за премиерата на следващото поколение Elantra. Автомобилът, който ще се продава под името Avante на вътрешния пазар, следва плътно дизайнерската линия на по-голямата Sonata. Азиатците наричат стила "течна скулптура".

Новата Elantra ще се оборудва с четирицилиндров бензинов двигател с директно впръскване от семейството Gamma. 1.6-литровият агрегат развива мощност от 138 к.с. и въртящ момент от 167 Нм. Корейците твърдят, че с него автомобилът им ще харчи с около 10% по-малко от преките конкуренти Mazda3, Honda Civic и Ford Focus с аналогична моторизация. Заслуга за икономичността щяла да има и новата 6-степенна автоматична трансмисия.

От Hyundai все още не са публикували снимки на интериора на колата. Изложбените експонати на автосалона в Бусан са само макети. Световният дебют на следващата Elantra вероятно ще се състои през септември в Париж. По същото време трябва да започнат продажбите в Корея, а първите коли за износ вероятно ще бъдат доставени в началото на 2011 г.

Според запознати плановете на Hyundai включват хибридна модификация на модела, както и наточена версия с четирицилиндров турбодвигател с мощност около 200 к.с.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини