Отидете към основна версия

16 290 24

Jeep взе Kia на подбив

  • jeep-
  • kia-
  • grand cherokee-
  • sorento-
  • реклама

Реклама на Kia, която възхвалява всъдеходните качества на Sorento, бе взета на подбив от Jeep. През януари корейската марка пусна клип, който показва как семейният кросоувър преодолява един от най-екстремните офроуд маршрути в пустинята Моуаб - Hell’s Revenge, но след известни модификации.

В отговор Jeep осмива именно измененията, от които се нуждае Sorento, за да се изкатери по скалите. В оригиналната реклама шофьорът и спътникът му сменят стандартните гуми с всъдеходни, разкачат стабилизаторите на напречната устойчивост и монтират защитни метални пластини.

Главни герои в пародийния клип на Jeep са добре познатите хамстери, които през последните години се превърнаха в официални рекламни лица на Kia. След като опитват да повторят процедурите от видеото на корейската марка, двамата се отказват и избират Grand Cherokee Trailhawk, който не се нуждае от модификации, за да изкатери Hell’s Revenge.

Американският всъдеход се оборудва серийно със система за двойно предаване Quadra-Trac II с електронен диференциал с повишено триене и двустепенна раздатъчна кутия, пневматично окачване Quadra-Lift, куки за буксир, защита на долната част на каросерията и двигателния отсек, както и със система за избор на режима на движение Selec-Terrain.

Kia Sorento предлага значително по-скромна техника. Кросоувърът се оборудва с двойно предаване с муфа Magna Dynamax, която винаги работи с преднатягане и прехвърля въртящия момент към задния мост превантивно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини