Отидете към основна версия

7 348 28

И Fiat извади всъдеходно купе

  • fiat-
  • fastback-
  • toro-
  • сао пауло 2018

Бразилското подразделение на концерна Fiat Chrysler Automobiles представи на салона в Сао Пауло прототип на кросоувър купе. Fastback има скосена линия на покрива като на основоположника на сегмента BMW X6 и ще бъде пуснат в серийно производство.

Външността на автомобила е създадена в дизайнерския център на Fiat в град Бетин в югоизточна Бразилия. Необичайното оформление с характерните "двуетажни" фарове е препратка към пикапа Toro, който италианците произвеждат в страната от 2016 г.

Серийният Fiat Fastback, който ще излезе на пазара през 2020 г., ще бъде построен именно на базата на Toro и дори може да добави името му към своето. Четиривратият пикап има нетипична за класа конструкция. Вместо шаси той е построен на удължената платформа за леки коли с напречен двигател и независимо задно окачване Small US Wide 4×4, на която са базирани Jeep Renegade и Compass.

Toro се оборудва с двугоривен двигател EtorQ 1.8 Flex с мощност 135-139 к.с. и 2.0-литров турбодизел MultiJet II със 170 коня. Скоростните кутии са шестстепенен автоматик Aisin, механична трансмисия със същия брой предавки или деветстепенен автомат ZF. Предаването може да бъде както предно, така и двойно.

С 50 723 продадени бройки Fiat Toro влиза в тройката най-продавани пикапи в Бразилия за 2017 г. Моделът е и най-скъпото предложение в сегмента - базовата му цена е 102 990 реала (€24 120), докато Fiat Strada и Volkswagen Saveiro са значително по-евтини.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини