Отидете към основна версия

18 856 27

Mercedes-ът на Mercedes-ите - провал или нов крал на пътя?

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • one

Германската топ компания Mercedes-Benz отдавна подготвя хиперколата One, която е оборудвана с хибриден силов тракт от болида от Формула 1. Сега обаче немците обявиха, че отлагат пускането на модела в серийно производство заради проблем с адаптирането на двигателя към шасито.

Според друга, непотвърдена информация обаче, инженерите от Mercedes-AMG ще направят One още по-лек и по-мощен. За това първи писаха от изданието The Supercar Blog, като се позовават на анонимен високопоставен източник от компанията. Според слуховете, теглото на хиперколата няма да превишава 1 350 килограма, а мощността ще е по-голяма от първоначално планираните 1 054 конски сили.

За One се разработва и нов пакет от опции Motorsport, в състава на който влизат по-екстремен аеродинамичен обвес и помощни възли и агрегати, които също ще доведат до увеличаване на мощността. От компанията са уверени, че динамичните характеристики на One ще са на възможно най-високо ниво.

От 0 до 300 км/ч колата ще ускорява за под 11 секунди. Освен това германците искат с нея да постигнат абсолютен рекорд на пистата "Нюрбургринг" за автомобили, които имат право да се движат по цивилната пътна мрежа. В момента конструкторите подготвят автомобила именно за това постижение.

Ще припомним, че суперхибрида Mercedes-AMG Project One беше представен миналия септември във Франкфурт. Автомобилът е снабден с хибриден силов тракт Mercedes F1 W07 Hybrid от болида от Ф1 на марката.

В състава му влизат 1.6-литров бензинов турбомотор, осемстепенна роботизирана скоростна кутия, пет електромотора и литиевойонен акумулаторен блок. По непотвърдена информация мощността ще нарасне от 1 054 на 1 248 конски сили. Кога обаче ще се появи на пътя Mercedes-ът на Mercedes-ите, все още остава загадка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини