Отидете към основна версия

25 893 47

Продава се последният нов Saab

  • saab-
  • 9-3-
  • sportwagon-
  • обява-
  • продажба

Италианска автокъща продава последния чисто нов Saab, произведен преди фабриката на шведската марка в Тролхетан да затвори врати през 2011 г. Черният 9-3 Sportwagon бил доставен на тогавашния дилър на марката в гр. Порденоне Zanetti Omero & C, но така и не си намерил купувач.

Километражът на комбито сочи пробег от 90 км и според продавача в салона още мирише на нова кола въпреки седемгодишния престой в шоурума на автокъщата. На снимките се вижда дори заводският найлон на пода.

Последният нов Saab има богато оборудване от ниво Vector с климатроник, частично кожена тапицерия, парктроник, круиз контрол, кожен многофункционален волан, отопляемо предно стъкло, лети джанти и много други.

Комбито е оборудвано с 1.9-литров турбодизел TTiD4 с мощност 131 к.с., съчетан с шестстепенна трансмисия с ръчно превключване на предавките, която задвижва предните колела. Двигателят има филтър за сажди и покрива екологичния стандарт Евро-5.

За съжаление шведската реликва не е никак евтина. От Zanetti Omero & C са определили цена от €31 000, което си е доста за седемгодишен автомобил без кой знае какъв колекционерски потенциал, пък бил той и чисто нов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини