Отидете към основна версия

8 276 44

Най-луксозната Toyota

  • toyota-
  • century

Kanto Auto Works (KAW) не е особено известно име извън пределите на Япония. Този конгломерат от заводи обаче произвежда около 360 000 автомобила от 10 модела на Toyota, включително и суперлуксозната лизмузина Century, в която се вози императорът в Страната на изгряващото слънце.

Втората генерация на Toyota Century е представена през 1997-а, 30 години след първата, но за тези 3 десетилетия промените са незначителни. През 2018-а се появи и модернизирана версия или такана нареченото трето поколение, която вече е с V8 мотор, но класическата императорска Toyota си остава тази от 1997-а, с дванайсетцилиндров двигател под капака.

Моторът е V12-цилиндров, с работен обем 4996 куб. см. и четири разпределителни вала. Максималната мощност е ограничена на 280 к.с., които позволяват на лимузината да вдига 210 км/ч. Всъщ­ност японците конструират пър­вия 12-цилиндров агрегат в историята на японското автомобилостроене с две основни цели. Първата е да се намали до минимум шумът от двигателя, което не е коствало особени усилия.

Второто нещо, над което се съсредоточават в Toyota, е да постигнат възможно най-пълно оползотворяване на въртящия момент (максималната му стойност е 481 Нм при 4000 об/мин) при ниски обороти. Това също се удава на най-блестящите умове сред японските инженери, а резултатът е изключително плавно ускорение, допринасящо още повече за и без това уникалния комфорт. Задвижващи са задните колела, а скоростната кутия е четиристепенен автоматик.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Първи снимки на новата президентска Toyota

    По време на автомобилно шоу, провеждащо се на знаменитата писта Фуджи, за първи път се появи една от най-необичайните и луксозни коли на Toyota. Става ...
    10.01.2019
    6 608
    12
  • Спипаха новата Supra без камуфлаж

    Сайтът SupraMKV се сдоби със снимка на новото поколение Toyota Supra без никаква маскировка. Автомобилът, чиято официална премиера е насрочена за сало ...
    12.12.2018
    6 311
    19