Отидете към основна версия

3 833 9

Ще има ли всъдеход Bugatti и други факти от първо лице

  • bugatti

През 2019-а марката Bugatti празнува своя 110-годишен юбилей. По този повод CEO-то на компанията Щефан Винкелман разказа пред медиите за предстоящите събития и за бъдещите планове на марката.

Bugatti ще отпразнува своя юбилей с грандиозен пробег, който ще премине през местата, където се е подвизавал Еторе Бугати. Освен това марката ще представи и нов модел през тази година. Винкелман обаче не уточнява какъв ще е той.

Спекулациите по темата обаче плъзнаха в интернет пространството веднага, като сред най-вероятните са кабриолет на базата на Bugatti Chiron или пък седан, подобен на показаната преди време концепция Galibier.

В последно време циркулират и слухове за появата на всъдеход с емблемата на Bugatti. По тази тема обаче Винкелман е категоричен и заяви съвсем официално, че такъв модел въобще не фигурира в плановете на компанията.

Той заяви, че всъдеход Bugatti би бил несправедливо отношение към славната история на марката. Иначе Винкелман се похвали, че през 2018-а са направени 76 екземпляра от новия модел Chiron (серията ще е от 500 бройки).

Още нещо любопитно е, че всички 40 екземпляра от свръх лимитираното купе Divo са вече продадени, въпреки баснословната цена от 5 млн. евро за всяка от тях.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Скъпа ли е поддръжката на Bugatti Veyron?

    Запитвали ли сте се някога колко струват резервни части за спряното от производство Bugatti Veyron? В пика на своето време купето с мощност 1000 конск ...
    19.12.2018
    12 168
    17
  • Bugatti се отказва от рекорда за скорост

    В интервю за Motor Trend шефът на Bugatti Щефан Винкелман обяви официално, че Chiron няма да прави опит да подобри световния рекорд за скорост със сер ...
    08.12.2018
    6 983
    23
  • На ход е ново Bugatti за... 5 млн. евро!

    Компанията Bugatti потвърди появата на нов хиперкар, който ще се казва Divo. Автомобилът ще бъде произведен в ограничена серия от 40 екземпляра, като ...
    11.07.2018
    6 038
    14