Отидете към основна версия

26 649 31

Иновации за "чудовището" Ram 1500

  • ram-
  • 1500-
  • chrysler

 

На салона в Ню Йорк беше демонстрирана обновената версия на огромния пикап Ram 1500. Значителните изменения не касаят толкова външния вид, колкото основните възли и агрегати.
 
В качеството на базов агрегат обновения Ram ще използва 3.6-литров Pentastar V6 с мощност 305 к.с. Максималният въртящ момент на този агрегат е 364 Нм, а от Chrysler заявяват, че ще е по-икономичен с цели 20% от предшественика си с обем 3.7 литра.
Естествено, ще бъде достъпен и традиционният американски V8. Това е провереният и надежден 5.7-литров Hemi двигател, който в новия си вариант разполага с мощност от 395 коня и максимален въртящ момент 552 Нм. Мощността е повече само с 5 коня, но икономичността също е намалена с 20%.
 
Тези два агрегата ще работят съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия TorqueFlite, пригодена специално за модела и по-конкретно за издържливост на големи натоварвания. Базовото оборудване на Ram 1500 също е значително обогатено, като впечатление прави 8.4-инчовият дисплей.
Обновеният модел акцентира на иновационни технологии, неприсъщи за американски автомобили от този сегмент. Пикапът е снабден с пневматично окачване, система start/stop, както и със специални активни жалузи на радиаторната решетка. Тяхната работа можете да видите във видеото.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини