Отидете към основна версия

11 372 31

Недискретно за новата френска Corsa на Opel

  • opel-
  • corsa-
  • psa

Opel подготвя ново поколение на своя субкомпактен модел Corsa, но към момента пази иновацията в пълна тайна. От компанията разпространиха само един тийзър, показващ един от фаровете на Corsa.

След като General Motors продаде Opel и Vauxhall на французите от PSA Group, концепцията за шестата генерация на модела се смени изцяло. Колата ще се прави на модулната платформа Common Modular Platform (CMP).

Премиерата на Opel Corsa е насрочена за края на 2019 година, а към момента се знае, че тя ще разполага с нови матрични предни светлини. Въпреки че на шпионските фотографии моделът е с халогенни фарове, от тийзъра се вижда, че те няма да са такива.

Най-вероятно Corsa ще заимства фаровете от по-големите Opel Astra и Opel Insignia и най-вероятно ще се откаже от версия с три врати. Подобен ход вече направиха преките конкуренти - Volkswagen с Polo и Seat с Ibiza.

Технически данни за иновацията няма, но не е трудно да се досети човек, че освен френската платформа, моделът ще бъде оборудван и с малките бензинови и дизелови двигатели на PSA Group.

Знае се още, че французите подготвят и изцяло електрически вариант. Той ще получи названието Opel eCorsa и ще се появи на бял свят една година след премиерата на новата шеста генерация, тоест през 2020 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Казваме сбогом на три Opel-а

    Още миналата година стана ясно, че след като PSA купи Opel ще започне поетапно да се "избавя" от моделите, правени на платформи на GM. Първи ...
    23.04.2019
    52 110
    59