Отидете към основна версия

6 883 38

5 алтернативи на недотам успешната Toyota Supra

  • toyota supra-
  • алтернативи

Новата Toyota Supra в много отношения разочарова феновете на марката и по-конкретно на модела, защото не се получи такава, каквато я очакваха. Автомобилът съществено отстъпва по динамика на Nissan GT-R и Honda NSX, а в предишните си поколения тези автомобили бяха преки конкуренти. Освен това Toyotata всъщност е преоблечено BMW. Новата Supra обаче е по-евтина и ще зарадва недотам претенциозните фенове на малката. Сега обаче ще ви покажем няколко преки конкурента, които, според нас, доставят повече удоволствие от шофирането.

BMW Z4


Най-близката алтернатива с идентични електроника и двигател и произвеждащи се на едно и също място - в завода на Magna-Steyr в Австрия. Разликите са, че BMW-то е кабриолет, и определено изглежда доста по-добре.

Porsche 718 Cayman


Малко са моделите, които могат да се мерят с Porsche. Та било то и четирицилиндрово. 718 Cayman е пряк конкурент на Supra, но определено е по-добър в болшинството от техническите и динамични показатели.

Audi TT


Моделът все повече губи позиции на пазарите в Европа и света и усилено се говори, че ще се превърне в купеобразен петврат лифтбек. Независимо от това, сегашното поколение на ТТ е далеч по-технологично от Supra.

Nissan 370Z


Това е последният представител на династията Z, която тази година навършва четвърт век. Моделът също не е млад. Той е на 10 години, но въпреки това изглежда по-добре от дългоочакваната нова Supra.

Alpine A110


Това е един уникален съвременен средномоторен спорткар от Франция, който очарова още от пръв поглед. Лекото купе, което се прави от една година, успя да събере доста голяма армия от почитатели и това определено не са носталгично настроени джентълмени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Няколко алтернативи на Toyota Rav4

    Има много причини, поради които Toyota Rav4 е най-продаваният SUV за миналата година. С новия си дизайн Rav4 предлага повече товарно пространство, ком ...
    28.01.2021
    16 253
    42
  • Прототипът на BMW Z5 отново кръстосва улиците

    Фотографите на CarPix успяха да заснемат автомобила, който се очаква да бъде заместник на BMW Z4. Според много от критиците названието му ще бъде Z5, ...
    07.07.2016
    5 604
    3
  • Toyota запази името Supra в Европа

    Все повече се приближаваме до наследника на легендарната Supra или поне това сочат фактите. Преди повече от две години бе представен уникално красивия ...
    08.06.2016
    2 825
    6
  • Сайонара, Елинор!

    След излизането на суперхита "Да изчезнеш за 60 секунди" преди 10 години Ford Mustang Shelby GT500 стана един от най-копираните автомобили на всички в ...
    18.01.2010
    10 717
    17