8 Юни, 2016 07:15 2 800 6

Toyota запази името Supra в Европа

  • toyota supra

Все повече се приближаваме до наследника на легендарната Supra или поне това сочат фактите. Преди повече от две години бе представен уникално красивият прототип FT-1, който бе сочен за наследник на Supra, но той не се придвижи до поточната линия. Вместо това многобройни слухове, че германците BMW разработват модел заедно с Toyota заляха мрежата и бяха допълнени от снимки на прототип, който ще носи името Z5. 

Сега тези слухове започват да изглеждат още по-реални със запазването на името на стария континент. В днешно време все повече производители споделят общи платформи поради чисто икономически причини, но някои от тях като Mazda MX-5 и Fiat 124 нямат дори и малка прилика.

Основната причина, която според нас е съществена за общата разработка е двигателя на баварци - редовия 3.0-литров шестцилиндов турбо. Агретгатът се доказа с времето, като нивата му на мощност се простират от 306 конски сили чак до 500 за M4 GTS. Той ще бъде чудесен заместник на легендарния 2JZ на японците, който с оригиналните си вътрешности и външни подобрения достигаше до мощност от близо 1000 конски сили. В момента той е един от най-предпочитаните агрегати в световните дрифт шампионати. Toyota и BMW са едни от малкото производители, които от дълги години отделят внимание и на вторичния пазар за моделите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 1 Отговор
    Мотора на БМВ не може да е толкова добър и издръжлив на зверски тунинг колкото на Тойота, ще е много жалко ако тази култова машина е с баварски мотор.....

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нагазаки

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от " ":

    Аз съм склонен да повярвам че слънцето ще почне да изгрява от запад отколкото японците да направят тази глупост

    Коментиран от #4

  • 4

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "нагазаки":

    Дано си прав
  • 5 МУСИЛИ

    0 0 Отговор
    най-доброто в автомобилостроенето-ЯПОНСКОТО.Доказали са през годините,че са най-здрави,бързи и комфортни.
    Всички немски каруци под ножа
  • 6 корса

    0 0 Отговор
    Немският мотор ще се троши!
    Японският нема!