Отидете към основна версия

8 249 14

Продава се бронираният Rolls-Royce на принцеса Даяна

  • rolls-royce-
  • silver spur-
  • принцеса даяна-
  • обява-
  • продажба

Брониран Rolls-Royce Silver Spur от 1987 г., ползван от покойната принцеса Даяна по време на посещението ѝ в САЩ, си търси нов собственик на сайта Bring a Trailer. Автомобилът не е удрян, което се потвърждава от базата данни Carfax, а пробегът му е около 98 000 км.

В описанието към обявата се споменава, че колата е поръчана от британското Министерство на външните работи за посолството на страната във Вашингтон. "Сребърната шпора" е бронирана от каросерийното ателие MacNeillie & Son.

Каросерията е подсилена със стоманени и кевларени плочи, а стъклата са заменени от поликарбонат. Принцеса Даяна ползва лимузината по време на визитата си в Щатите през 1990 г.

Бронираният Rolls-Royce се задвижва от 6.75-литров V8 с мощност 264 к.с. и максимален въртящ момент 380 Нм. Скоростната кутия е тристепенен автоматик. Ускорението от 0 до 97 км/ч отнема 12.6 сек., а максималната скорост е 174 км/ч.

Колата е боядисана в тъмнозелен цвят Balmoral Green Metallic, а салонът е бежов. През 2008 г. е сменен компресорът на климатика.

Оборудването включва система за вътрешна комуникация, панорамен покрив, два телефона Motorola, сгъваеми масички от дърво и окачване с автоматично нивелиране. Шест дни преди края на наддаванията цената на Rolls-а е $25 750 (€22 622).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини