Отидете към основна версия

10 961 9

Женева 2019: Хиперколите

  • женева 2019-
  • bugatti-
  • koenigsegg-
  • ferrari

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Най-бързите и най-шумни коли в Женева (в пряк и в преносен смисъл) събират погледите на специалистите всяка година. И тази не направи изключение. Bugatti показва уникален нов модел, който обаче, както стана ясно, все още не е завършен, Ferrari, Lamborghini и Porsche също отбелязват присъствие с два интересни нови модела, а над всички е новата разработка на Koenigsegg.

Bugatti La Voiture Noir е съвременна интерпретация на произведения в четири бройки Type 57 SC Atlantic. Тази кола, както се оказа на салона в Женева, все още не е напълно готова. Тоест в момента виждаме само екстериорен дизайн, който наистина е впечатляващ. Интериорът и техническата част явно все още не са готови, което беше потвърдено и от директора по дизайна на компанията Ахим Аншайд. Той заяви, че ще се необходими поне още 30 месеца, в които инженерите на Bugatti да доизкусуряват колата.

В Женева Ferrari показва F8 Tributo - най-мощния осемцилиндров модел на Скудерията. F8 Tributo е наследник на 488 GTB, от чиято екстремна модификация Pista е заимстван двигателя. F8 Tributo има 50 к.с. повече от предшественика си и тежи 40 кг по-малко от него. 3.9-литровият V8 с два турбокомпресора развива 720 к.с. и 770 Нм и ускорява колата от място до 100 км/ч за 2.9 секунди.

Koenigsegg представи наследника на най-бързия автомобил в света Agera RS. Първото любопитно нещо идва още с името на колата. Кристиан фон Кьонигсег е кръстил хиперколата Jesko на баща си. Мощността на мотора е 1 280 к.с. при работа с обикновен бензин и 1 600 с биоетанол E85. Пиковият въртящ момент 1 500 Нм. Максималната скорост, която обещава Кристиан фон Кьонигсег е 483 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини