Отидете към основна версия

64 421 55

5-метров Citroen с разход 1.7 на 100

  • citroen-
  • ds-
  • numero 9

 

По време на автомобилното изложение в Пекин, което отваря врати в края на месец април, френската компания Citroen ще покаже пред публика концептуална разработка на своя най-голям и луксозен автомобил за цялата история на марката.
 
Според французите тази кола има за цел да счупи всички рекорди по отношение лукс и разкош. Името и е Citroen Numero 9, но серийната версия може да се сдобие с приставка DS. Най-вероятно тя ще се казва Citroen DS9.
Според специалисти от бранша обаче, серийна версия на най-големия Citroen може и да не се появи на бял свят, тъй като е добре известно, че френските автомобили от най-висок клас не се ползват с особен успех.
 
Едно от предположенията е, че с концепта Numero 9 франсетата демонстрират най-доброто от новия си дизайн. Иначе от техническа гледна точка огромния Citroen също е доста интересен.
Той е с дължина почти пет метра, а под капака му е монтиран бензинов мотор с работен обем от 1.6 литра. Двигателят с вътрешно горене е снабден с турбо и разполага с огромна мощ от 225 к.с.
 
Заедно с него работи и електромотор, който добавя към мощността още 70 коня, като те се предават на задната ос и автоматично превръщат модела Numero 9 в пълноприводен автомобил.
Само на ток Numero 9 може да измине разстояние от 50 километра, а при съвместна работа на двата агрегата средният разход в градски условия е едва 1.7 литра на 100 километра.
 
Още една интересна иновация при големия Citroen са неговите литиево-йонни батерии, които могат да се зареждат и от битовата ел. мрежа само за 3.5 часа.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини