Отидете към основна версия

22 526 49

S-Klasse W223 идва с нов дизайн

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w223

Актуалната S-Klasse W222 е на пазара от 2013-а и макар да бе модернизирана преди две години, скоро трябва да предаде щафетата на следващия модел. Mercedes-Benz вече провежда усилени изпитания на новия си флагман и тестови мулета редовно попадат в обективите на папараците.

Прототипите са скрити под тежък камуфлаж, но въпреки това издават някои от чертите на бъдещия щутгартски флагман. Въз основа именно на такива изображения руският дизайнер Никита Чуйко е съставил портрет на W223, в който се долавя стилът на най-новата гама на Mercedes-Benz.

Според Чуйко S-Klasse ще запази познатите пропорции, но ще получи съвсем нова предна и задна част. Радиаторната решетка с трапецовидна, например, напомня за новите CLS, A-Klasse, CLA и AMG GT 4-Türer Coupé. Фаровете на новия седан ще бъдат по-тънки и разтегнати по хоризонтала, а предницата ще стане по-вертикална.

Още повече, че предстоят още по-забележими промени. Стоповете ще имат съвършено различна форма и ще бъдат съединени с широка хромирана лайстна. Отворът на багажника ще стане по-широк, а под страничните стъкла ще се появи нова щампирана линия.

За техниката на W223 все още е рано да се говори със сигурна конкретика, но според слуховете моделът ще се оборудва с широка гама хибридни силови установки. С представянето на S 65 Final Edition на салона в Женева стана ясно, че следващото поколение няма да има 12-цилиндрова модификация, а благодарение на фотошпионите вече се знае, че в интериора ще има огромен таблет като в Tesla.

Премиерата на Mercedes-Benz S-Klasse W223 е насрочена за догодина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини