Отидете към основна версия

5 966 32

Audi купи Ducati

  • audi-
  • ducati-
  • volkswagen-
  • vag

Култовият италиански производител на мотоциклети Ducati вече е собственост на Audi, оповестиха от двете компании. В официалните съобщения до медиите стойността на сделката не се споменава. Според слуховете обаче немците са платили за новата си придобивка 860 млн. евро, 800 млн. от които ще отидат за погасяване на дълговете на Ducati.

От Audi изразяват увереност, че италианският мотоциклетостроител ще бъде от полза не само за компанията, а и за концерна-майка Volkswagen AG. Ducati разполага със сериозно ноу-хау в разработката на двигатели и сдвръхлеки конструкции.

Audi заяви интерес към придобиването на култовата апенинска марка още през 2008 г. Тогава обаче Ducati бе продадена на Investindustrial SpA. В края на 2010-а италианците обявиха, че ще си сътрудничат с придворното тунинг ателие на Mercedes-Benz AMG в областта на маркетинга и пласмента. Наскоро плъзнаха слухове, че немците все още не са се отказали от идеята да произвеждат мотоциклети, за да съперничат по-ефективно конкуренцията от BMW.

Миналата година са продадени 42 000 мотоциклета Ducati, а приходите на компанията се изчисляват на 480 млн. евро. Фирмата е основана през 1926 г. под името Societa Scientifica Radiobrevetti Ducati. Първоначално произвежда детайли за радиостанции, а през 1949-а се преориентира към мотоциклети. Марката има заводски отбор в световния шампионат в клас MotoGP, а в сериите Superbike World Championship работи с частни тимове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини