Отидете към основна версия

8 248 15

Суперкар на метан ще развива 480 км/ч

  • maxximus-
  • lng 2000-
  • метан

 

В началото на годината американска компания, носеща името Maxximus, започна работа над доста интересен автомобил. Става дума за возило от класа на т.нар. суперкари, което обаче ще се движи на втечнен природен газ. Името на бъдещия модел е LNG 2000.
 
Проектът все още не е завършен и не е ясно кога ще бъде, но американците вече обявиха и част от динамичните характеристики на LNG 2000. Според тях мощността на средноразположения двигател ще е от порядъка на 1 600 конски сили.
 
Пак по данни от производителя LNG 2000 ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 2 секунди. Изненадите не свършват дотук. Инженерите на Maxximus са напълно убедени, че на подходящо равно и дълго трасе автомобилът на метан ще може да достигне скорост от 480 км/ч.
 
Самият супепркар ще е доволно опростен - максимално олекотена каросерия, мощни спирачни супорти и метанова уредба. От компанията заявяват обаче, че салонът на LNG 2000 ще е си съперничи по лукс с Rolls-Royce.
 
Не е ясно дали от Maxximus ще успеят да направят толкова бърз и луксозен автомобил на метан, но е ясна крайната му цена. Тя е точно $1 млн.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини