Отидете към основна версия

5 692 17

Новите SUV-та на Volkswagen - електрически и с максимално опростен дизайн

  • volkswagen-
  • id. roomzz-
  • suv-
  • електромобили

По време на мероприятието Brand SUV Night, предшестващо автомобилния салон в Шанхай, компанията Volkswagen представи нова концепция от семейството ID. Става дума за голям електрически кросоувър, който е наречен ID. Roomzz.

Серийният вариант на автомобила ще се появи след две години и първоначално ще се продава на китайските пазари. Впоследствие моделът ще стане глобален и ще започне да се продава в Европа и у нас.

Прави впечатление, че екстериорния дизайн е с максимално опростени еднородни линии и с плавни преходи между отделните детайли. Според немците така се постига оптимална аеродинамика.

Иначе концептът е с дължина 4930 мм, с широчина - 1903 мм и с височина - 1675 мм. Междуосието е 2965 мм. Габаритите позиционират бъдещият електрически кросоувър непосредствено под Touareg.

Що се отнася до силовия тракт на ID. Roomzz, то на всяка ос е монтиран по един електромотор. Електродвигателите с мощност 75 и 150 киловата, като системната им мощност е 225 киловата или 306 конски сили.

В нормални условия работи само задния електромотор, като при нужда се включва и този отпред. По новия европейски стандарт WLTP, колата ще може да изминава с едно зареждане 450 километра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини