Отидете към основна версия

9 784 12

Suzuki показа една от най-евтините нови коли в света

  • suzuki-
  • alto-
  • индия

Става дума за обновената версия на Maruti Suzuki Alto, която е с доста по-богато базово оборудване, станала е малко по-скъпа, но въпреки това си остава една от трите най-евтини нови коли в света.

Иновацията е дело на индийското подразделение на Suzuki и е предназначена само за местните пазари. Новата версия се нарича Maruti Suzuki Alto 800 и впечатлява екстериорно с различни брони и с нова радиаторна решетка.

Вътре разлики се откриват в централната конзола и в приборите на арматурното табло. Най-основната промяна обаче е свързана с добавянето на екстри в базовото оборудване. Под капака се монтира малък бензинов двигател.

Агрегатът е с работен обем 0.8 литра, трицилиндров е и разполага с мощност от едва 48 конски сили. Работи само с петстепенна механична скоростна кутия, но пък за сметка на това колата струва $4 200.

Тя е леко завишена спрямо предшественика, но пък базовата версия предлага стандартно еърбег на волана, ABS и EBD. До този момент подобни системи бяха включени само в допълнителното оборудване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини