Отидете към основна версия

8 005 7

Как се прави краш тест на кола за $2 млн. (ВИДЕО)

  • koenigsegg-
  • краш тест

Без задължителните краш тестове, нито един автомобил не може да бъде допуснат за движение по "цивилната" пътна мрежа. Това важи и за ултраскъпите суперкари, като Koenigsegg, например. За масовите автомобилни производители, които правят милиони коли ежегодно това не е никакъв проблем, но за компании като шведската Koenigsegg, която изработва изключително скъпи хиперкари в ограничено количество, това определено е проблем.

YouTube-каналът Apex One показва видео, в което се вижда краш тест на автомобил от шведската марка. От клипчето става ясно, че за задължителните краш тестове са необходими 16 автомобила, а компанията прави малко повече коли годишно. Поради тази причина те използват един карбонов монокок, който е проектиран така, че да издържа на различни удари, без да се разрушава. Фирмата снижава разходите, като запазва шасито и сменя само външните елементи и деформируемите зони. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Първа спец. версия за Koenigsegg Jesko

    Специално за един от дилърите на марката в Koenigsegg направиха ексклузивен хиперкар Red Cherry Edition, който се отличава с по-особеното си оформлени ...
    14.06.2019
    6 265
    15