Last news in Fakti

2 Май, 2019 10:41 7 964 7

Как се прави краш тест на кола за $2 млн. (ВИДЕО)

  • koenigsegg-
  • краш тест
Как се прави краш тест на кола за $2 млн. (ВИДЕО) - 1

Без задължителните краш тестове, нито един автомобил не може да бъде допуснат за движение по "цивилната" пътна мрежа. Това важи и за ултраскъпите суперкари, като Koenigsegg, например. За масовите автомобилни производители, които правят милиони коли ежегодно това не е никакъв проблем, но за компании като шведската Koenigsegg, която изработва изключително скъпи хиперкари в ограничено количество, това определено е проблем.

Как се прави краш тест на кола за  млн. (ВИДЕО)

YouTube-каналът Apex One показва видео, в което се вижда краш тест на автомобил от шведската марка. От клипчето става ясно, че за задължителните краш тестове са необходими 16 автомобила, а компанията прави малко повече коли годишно. Поради тази причина те използват един карбонов монокок, който е проектиран така, че да издържа на различни удари, без да се разрушава. Фирмата снижава разходите, като запазва шасито и сменя само външните елементи и деформируемите зони. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Устройства

    5 9 Отговор
    Ако искам да произвеждам технически устройства - ще трябва повече от 16 да заделя за тестове. Иначе така описано статията изглеждат - като гаражна фирма ... въпреки "великото си име"

    Коментиран от #2

  • 2 Никой

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Устройства":

    Като не знаеш колко време и колко пари излиза да се направи такава кола недей коментира. Като правиш 16 коли годишно, няма как да заделиш десетки милиони и 1 година производство само за краш тестове.

    Коментиран от #7

  • 3 Ганьо

    1 1 Отговор
    Типични съвременни "разбирачи". Много приказки и нищо свършено (нищо не показаха)!
  • 4 пропов

    3 1 Отговор
    Абе кви Великани пишат тук. Една от най великите фирми в последните години, ама на ставала според тях.
  • 5 Реалист

    1 0 Отговор
    А вие реалистите, как може 1 тон формирани материали да струва 2 млн. долара ? Все технологии са ви в главата, които все обясняват как всичко е сложно за правене и служат само и единствено да се надуе цената. Пуснете си дискавъри "Как се прави" и там винтче да се произведе са едни драми, едни обяснения колко е сложно всичко. Накрая зрителя остава с впечатление че вичко покрай него е технология и трябва да се плаща по 100 отгоре над производствения материал, само и само защото такова впечатление са оставили у него !
  • 6 Ники

    0 0 Отговор
    Тоя пич , ще влезе в учебниците ... Това което прави ... е нереално ... от 0 лата е започнал да прави хиперколи ... в конкуренцията на вече утвърдени марки ... и се е наложил ... тия краш тестове са проблем .. явно човека е намерил начин да си минимилизира разходите ... освен това в цената на колата е включено каквото остава ... те и за това са им такива цените ...
  • 7 бай

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Никой":

    Аха, добре, че се обади, че да знам, че ти си един от най-компетентните и знаеш кое колко излиза "до стотинка"....ама щом ти харесва да защитаваш преувеличените оплаквания и крокодилски сълзи на разни клуоуни - твоя работа. Той оня смешко, дето уж е собственик на компанията, ако не изкарва яки кинти от тоя бизнес и има финансови затруднения - сигурно щеше още да седи и да прави смешни "суперколички" за богати чички, дето са с продадени жалки душички...