Отидете към основна версия

21 488 42

Най-дългата немска лимузина ще е VW

  • volkswagen-
  • phaeton-
  • audi-
  • a8

Най-големият Volkswagen, който носи моделно обозначение Phaeton, така и не може да се намести сред елитните немски бизнес седани. Според последните статистики търсенето на Phaeton се оказва няколко пъти под предполагаемите от компанията бройки. Преди време даже от VAG сериозно се замислиха дали да не прекратят производството на най-големия Volkswagen, но сега в интернет пространството се появи нова информация. Тя гласи, че от Волфсбург няма да се откажат от своя флагман, като дори предстои появата на нов Phaeton.

Следващата генерация ще се появи на на бял свят след две години, а като главен пазар се очертава този в Китай. Известно е, че в Поднебесната предпочитат по-големи автомобили и поради тази причина много от автомобилните производители правят удължени версии на своите модели, които са специално предназначени за китайския пазар. Интересното е, че в основата на новия Phaeton ще лежи доста добра платформа - тази от Audi A8. Двигателите също ще бъдат заимствани от луксозния събрат на Phaeton, носещ индекс А8.
 
Според експерти това се прави с цел максимално да бъдат икономисани средства от нови разработки, както за платформа, така и за основни възли и агрегати. Иначе габаритите на новия Phaeton ще се увеличат, като късата база на модела ще е с дължина 5 100 мм (в момента тя е 5 055 мм). Удължената версия пък ще е по-голяма с цели 250 мм. Именно на последната немците ще обърнат най-голямо внимание. По предварителна информация този удължен вариант ще се превърне в най-голямата немска лимузина.
 
Новият Phaeton ще е по-дълъг не само от Audi A8, но ще превъзхожда с габарити BMW 7er и Mercedes-Benz S-Klasse. Точно на този факт залагат шефовете от Волфсбург, като се надяват той да привлече значително повече потенциални клиенти от Китай.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини