Отидете към основна версия

6 650 9

Новото Bentley Flying Spur - лимузина с характеристики на суперкар

  • bentley-
  • flying spur

Компанията Bentley показа третото поколение на луксозния си седан Flying Spur, който по мощност на двигателя, ускорение и максимална скорост е готов да мери сили със суперкари от рода на Ferrari и Lamborghini.

Новото поколение с лекота ще се "опъне" и на най-мощните изпълнения на Porsche Panamera и Mercedes-AMG S-Klasse. В същото време колата представлява свръхлуксозен седан с дължина и широчина 5.3 метра и 1.96 метра, съответно.

Междуосието на третото Bentley Flying Spur е 3.19 метра, а масата му - 2 435 килограма. Външно, първото, което прави впечатление е огромната радиаторна решетка и значително по-голямото количество хром.

22-цоловите лети джанти допълват разкошното излъчване. В шасито широко използвани са материали като алуминий и карбон, а електрическата система е 48-волтова. Предаването на момента е и към четирите колела.

Под капака на новото Bentley Flying Spur е монтиран подобрен вариант на доказалия се с времето шестлитров W-образен дванадесетцилиндров двигател, който работи съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя.

Този турбоагрегат разполага с мощност от 635 конски сили и с впечатляващ въртящ момент от 900 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.8 секунди, а максималната скорост е 333 км/ч.

Новият Flying Spur ще може да се поръчва в дилърствата на марката още от есента на тази година, а първите клиенти ще получат лимузините си с характеристики на суперкар в началото на 2020-а. Цената все още не е обявена.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.

Свързани новини