Отидете към основна версия

7 236 59

Електрически Escalade с 644 км пробег

  • escalade-
  • cadillac

Според "Cadillac обществото" в интернет предстоящото 5-то поколение на Escalade ще се предлага с три варианта за задвижване, един от които ще бъде изцяло електрически. Той едва ли ще бъде достъпен от самата премиера на луксозния всъдеход през 2021-ва, но се очаква да се появи като модификация малко след това.


Най-интересната спекулация от неофициалните източници е, че пробегът на електрическия Escalade ще бъде над 400 мили или 644 км, което, като се вземат предвид внушителните му размери и тегло, предполага огромен акумулаторен блок.


За сравнение, в момента единственият електрически SUV на американския пазар - Tesla Model X предлага пробег от 325 мили(523 км), използвайки 100 kWh батерия. Все пак, докато електрическият Cadillac Escalade излезе на пазара, Tesla също може да е на 400 мили пробег. Другият претендент в сегмента на луксозни и големи SUV е Rivian R1S.


Очакваме с нетърпение по-масивните електрически превозни средства с голям пробег, като джипове и камиони. И на двата сегмента се залага и спекулира много, поради причината, че те биха могли да засилят още повече аргумента за електрическото задвижване, и че имплементирането му като алтернатива на ДВГ е не само възможно, но и вече съвсем близо.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини