Отидете към основна версия

5 802 16

BMW спира Z4 и пуска Х8

  • bmw-
  • x2-
  • z4-
  • 6er gt-
  • x8

Нова стратегия, целяща намаляване на разходите в компанията BMW, предвижда постепенно отпадане от моделната гама на моделите с най-слабо търсене. Към момента това са кросоувърът Х2, спортното купе Z4 и хечбекът от шестата серия с обозначение GT.

Инвестициите в научноизследователски и конструкторски работи, строителство на нови заводи и преходът към електрификация се отразяват сериозно на финансите на BMW. Компанията е принудена да търси коопериране с други производители, като в това число се включва и вечния съперник Daimler.

Именно поради тази причина, според информация на Automobile ще се стигне до спиране на модели със слаб пазарен успех. Предвидено е и значително съкращаване на модификациите за дадени модели. Така например при третата серия вече изчезна модификацията GT.

Според информацията, която не е официално потвърдена от BMW, от моделната гама ще отпаднат и кабриото 2er, и "седмицата" с по-късо междуосие. Няма да има и наследник на 6er GT, на Х2 и на съвместната разработка с Toyota - Z4. За сметка на тези модели обаче ще се наблегне на нови, липсващи в баварската гама към момента.

Такива например са 8er Gran Coupe, още по-удължена "седмица" и нов кросоувър с индекс X8. Последният ще бъде достъпен само в модификации M Performance и X8 M и ще е с хибриден силов тракт. Ще се наблегне и на електрифицираните i8 и i3, които ще имат доста по-модернизирани наследници.

И накрая, според информацията на Automobile, баварците ще разширят сериозно линиите М и M Performance. Освен Х8, бял свят ще види "единичка" с мощност 400 конски сили, както и средномоторен суперкар, базиран на концепциите Vision M Next.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини