Отидете към основна версия

8 758 32

BMW построи секретен завод за един модел (ВИДЕО)

  • bmw-
  • inext-
  • завод

На пилотния конвейер баварския автомобилен производител ще прави първия, в своята моделна гама, електрически кросоувър с възможност за автономно управление. Тъй като технологиите за производство са съвсем различни от тези при конвенционалните автомобили с ДВГ, се налага изграждането на изцяло нова фабрика.

Оборудването на това производствено съоръжение към момента се пази в пълна тайна. Знае се, че там ще се прави модела BMW iNEXT, който баварците определят като новия си технологичен флагман.

Електромобилът ще разполага с автономна система от трето ниво, както и с още куп високотехнологични решения, сред които и многоъгълен волан, разпознаващ бързо ъгъла на завоя и текущото положение на колелата в екстремни ситуации.

Относно останалите технически характеристики не се знае все още нищо. Очакванията са, че новият електрически кросоувър на BMW ще разполага с автономен пробег в диапазона 450 - 700 километра.

В новия секретен завод край Мюнхен, позициониран в Научно иновационния център FIZ на север от града, вече са произведени над 100 тестови автомобила, а производството на серийните версии е насрочено за 2021 година.

След като производството стане масово, то електромобилът ще може да се произвежда и на стандартните поточни линии, на които в момента са правят колите с ДВГ.

Плановете на баварците са до 2025 година да пуснат 25 нови модела, 12 от които ще са изцяло електрифицирани. От компанията разчитат, че през 2025 година 25% от глобалните продажби на BMW ще се падат на електрифицирани модели.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини

  • BMW вече не вярва в бензина

    Досегашният шеф на BMW Харолд Крюгер от утре 16-и август отстъпва мястото си на Оливер Ципзе, според Bloomberg започва нова ера в развитието на BMW и ...
    15.08.2019
    29 840
    65
  • Колко струва у нас най-икономичното BMW?

    Новото BMW 330e се задвижва от хибриден силов тракт, в състава на който влизат бензинов двулитров двигател и електромотор. Системната мощност на този ...
    14.08.2019
    10 221
    38
  • Чували ли сте за BMW E1 - електромобил от 1992-ра

    Развитието на електромобилите бележи сериозен напредък още в начало на 90-те години. Катализатор на тези нагласи става един закон в Калифорния, според ...
    02.08.2019
    14 053
    22