Отидете към основна версия

14 899 29

Новите X-Trail и Outlander: с ДВГ, което няма връзка с колелата

  • nissan-
  • x-trail-
  • mitsubishi-
  • outlander-
  • двг-
  • електромотори

Една съвместна разработка между марките Nissan и Mitsubishi води до появата на нова средноразмерна платформа, главната особеност на която е, че двигателят с вътрешно горене няма да има пряка връзка с колелата на автомобила. Въпросните двигатели с вътрешно горене ще са налични в автомобилите, но те ще правят електричество, с което ще се захранват електромотори.

На новата платформа първоначално ще бъдат направени два кросоувъра - новите поколения на X-Trail и Outlander. Информацията е на японското издание Bestcarweb, като все още не е официално потвърдена. Следващите генерации на X-Trail и Outlander ще се появят на бял свят през 2020 година. Иновационният за подобни автомобили силов тракт е отдавна използван в кариерните самосвали.

В случая се нарича e-POWER и за първи път се появи на хечбека Nissan Note и на минивана Serena. Там двигателят с вътрешно горене е с обем 1.2 литра, но за новите X-Trail и Outlander се очаква той да е с по-голям обем. Агрегатът ще захранва с електричество електромотори, които ще са монтирани на предната и на задната оси.

Японската разработка предвижда и разпределение на момента, както между предната и задна ос, така и между левите и десни колела. Изданието твърди още, че кросоувърите ще имат и стандартни варианти с предно или с 4х4 предаване, а също така и плъгин хибридна версия.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.

Свързани новини