Отидете към основна версия

11 620 34

Mercedes-Benz показа електрическата S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • vision eqs-
  • фракнфурт 2019

Централно място на щанда на Mercedes-Benz във Франкфурт е предоставено на бъдещия изцяло електрически еквивалент на S-Klasse. Серийната версия на суперлуксозния Vision EQS най-вероятно ще стане основно изкушение за потенциалните купувачи на Porsche Taycan.

Концептът има футуристичен дизайн. "Радиаторната" решетка се състои от 940 светодиода и продължава във фаровете Digital light, всеки от които има по четири модула холографски лещи. Те се въртят със скорост 2 000 об/мин и изглеждат статични за човешкото око, но създават обемен ефект и сякаш "плуват" в черните ниши. Задницата пък е украсена с 229 светещи звезди.

Дизайнерите на Vision EQS са черпили вдъхновение от разкошните яхти. Арматурното табло прелива през целия салон. От Meredes-Benz казват, че така ще изглежда интериорът на всичките им бъдещи луксозни модели.

Немците са се отнесли с особено внимание към използваните материали. Салонът е тапициран с тъкан от кристално бяло микровлакно, получено при преработката на пластмасови бутилки, а декорациите са от натурално дърво, добито в германски гори, за да се сведе до минимум въглеродният отпечатък. Покритието на тавана пък е от рециклиран океански боклук.

Общата мощност на двата електромотора на Vision EQS е 476 к.с. Благодарение на интелигентната система за разпределяне на въртящия момент седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди. Автономният пробег, измерен по цикъла WLTP, е 700 км, а зареждането на батерията до 80% отнема по-малко от 20 минути.

Vision EQS разполага с автопилот от трето поколение. Mercedes-Benz разполага и с доста по-напреднала технология за автономно управление, но инженерите са се ръководили от принципа "кола за шофьори". Електрическата S-Klasse трябва да бъде под контрола на водача, а не на електрониката.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.

Свързани новини