Отидете към основна версия

9 085 17

BMW казва сбогом на V12 моторите

  • bmw-
  • 7er-
  • v12-
  • електромобили-
  • хибриди

Германците от BMW, също като останалите автомобилни производители, обръщат все по-голямо внимание на електрифицирането на автомобили. Плановете са за хибридни модификации към всеки модел, като отделно от това се планира цяла линия напълно електрически коли.

Този процес ще засегне и най-мощната версия на флагмана BMW 7er. Според все още непотвърдена информация, със смяната на поколението, седмата серия ще се лиши от 12-цилиндровите си двигатели. В гамата обаче ще остане варианта M750L, но той вече ще е и с допълнителен индекс "е".

По данни на BMW Blog тази версия ще разполага с хибриден силов тракт, състоящ се от редови шестак с мощност от порядъка на 400 коня и електромотор. Системната мощност на тракта ще е 550 конски сили, а максималният въртящ момент - 800 Нм. Показателите са по-скромни от тези на сегашното M760Li, но от компанията разчитат на факта, че хибридната "седмица" ще привлече купувачи с драстично по-ниския си разход на гориво (едва ли).

Това ще се случи заради новото поколение батерии, които ще дадат възможност на новата хибридна "седмица" да изминава доста повече километри само на ток. И накрая, според слуховете, от BMW планират и производство на изцяло електрическа седма серия. Такъв седан ще носи обозначението i7 и ще може да изминава до 700 километра с едно зареждане. Подобна концепция показаха и от Mercedes на изложението във Франкфурт.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.

Свързани новини