Отидете към основна версия

2 814 8

Колко души влизат в маршрутно такси? (ВИДЕО)

  • газель-
  • маршрутно такси-
  • експеримент-
  • garage-54

Освен че са едни от най-бързите возила на планетата, маршрутните таксита са известни с практически необятната си вместимост. Колко точно пътници обаче могат да се съберат в "маршрутка", преди заварките на каросерията да започнат да поддават?

Отговора на този въпрос са се заели да установят влогърите от новосибирския YouTube-канал Garage-54. За експеримента е използван стандартен микробус "Газель", който е най-популярното маршрутно такси в Русия.

Пълният капацитет на "маршрутката" се разгръща чак при втория опит. При първия в нея успяват да се натъпчат "едва" 50 души, но това явно не задоволява момчетата на главатаря на Garage-54 Влад.

Участниците в експеримента са разтоварени и им е дадено време да си поемат въздух, за да могат да подобрят резултата си. Пасажерите, разбира се, влизат в микробуса без чанти и други обемни вещи.

В крайна сметка в "газелата" успяват да се натъпчат 60 човека. За да има "научна стойност" обаче, експериментът завършва с няколко обиколки с препълнената "маршрутка". Едва след като доказват, че тя може да се движи дори с подобен "товар", пасажерите са пуснати от салона.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини