Отидете към основна версия

58 764 161

Не се продава: Дизелов Mercedes W124 с пробег 3.4 млн. км!

  • mercedes-benz-
  • w124-
  • дизел-
  • пробег

Докато производителите на съвременни автомобили твърдят, че техните дизелови агрегати са способни да достигнат 500 000 км с правилната поддръжка, реалността ни показва, че счупени турбокомпресори, маховици, инжектори за гориво и т.н. изваждат тези агрегати доста по-рано от строя.

Старите автомобили не могат да ви предложат комфорта или безопасността на модерен такъв, но по отношение на надеждност и експлоатационен живот не можем да спорим, че преди средата на 90-те имаше златна ера на наистина надеждни автомобили.

Поредният пример за това е един Mercedes Benz W124 от 1991 година, който достига пробег от 3.4 милиона километра. Първият си милион колата навърта през 1997-а, без да е необходимо да ѝ се сменя нищо, освен масло и филтри.

Положението не се променя коренно, дори след като колата минава вторият и третият милион от километри. Дизеловият двигател на този Mercedes работи съвместно с автоматична трансмисия, която също се справя отлично и днес. Що се касае до другите възли и агрегати по колата, като купето или интериора, то те показват признаци на стареене.

Собственикът на този Mercedes W124 е Магнус Селе, 84-годишният старец е бил таксиметров шофьор в Норвегия и казва, че независимо масовата електрификация на автомобилния парк в страната, той няма да се откаже от стария си дизелов приятел и ще му се наслаждава до края на живота си.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 98 гласа.

Свързани новини