Отидете към основна версия

10 604 46

BMW: Новите "бъбреци" са си супер

  • bmw-
  • дизайн-
  • адриан ван хойдонк

Главният дизайнер на BMW Адриан Ван Хойдонк защити гигантските радиаторни решетки, които предизвикаха противоречиви реакции сред феновете на марката. Новата стилистична концепция на компанията предвижда огромни "бъбреци" не само за големите модели като 7er и X7, а и за по-малките.

В интервю за Autocar Ван Хойдонк заявява, че хората имат право на мнение и то може да не е твърдя ласкаво, но дизайнът е въпрос на вкус. "Не съм психолог, но знам, че BMW има не просто купувачи, а поклонници. Те познават историята на фирмения дизайн и имат изградено мнение за него. Не мисля, че това е лошо, защото означава, че с тях сме свързани на емоционално ниво. Винаги ще има спорове - харесали са това, което правим, а после ни обвиняват, че сме го променили. Компанията обаче трябва да продължава напред", обяснява дизайнерът.

Споровете за постоянно растящите радиаторни решетки на BMW достигнаха своя апогей след представянето на Concept 4 на салона във Франкфурт. Прототипът показва как ще изглежда следващото поколение на купето M4. Ван Хойдонк обаче смята, че смелите промени са от полза на марката, тъй като в противен случай конкуренцията ще я изпревари.

"В мига, в който спрем да се развиваме, ще се превърнем в лесна мишена. Съперничеството на пазара е по-остро от когато и да било. Най-трудно се внасят промени в успешни проекти", казва Ван Хойдонк.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.

Свързани новини