Отидете към основна версия

81 593 63

Най-надеждните японски употребявани "джипки"

  • кросоувъри-
  • suv-
  • японски

Японските автомобили отдавна се славят най-вече със своето качество на изработка, откъдето е пословична и тяхната надеждност. Сред японските коли обаче също има такива, които са по-безпроблемни и такива, които не са от най-препоръчителните за покупка. Това важи особено за автомобили втора употреба. Сега ви показваме едно изследване на carmagazine, в което са засегнати само японски кросоувъри. Става дума за надеждност на употребявани SUV-та.

Първото място е за третото поколение на Honda CR-V (2009 - 2011) преди фейслифта. Този модел се препоръчва с двулитровия си бензинов двигател и с петстепенна автоматична трансмисия.

Втората позиция е за Toyota RAV4, произвеждана през периода 2008 - 2010 година. Там също за препоръчване е бензиновият двигател, който е аналогичен на този на Honda-та, но този път с механична трансмисия.

Своеобразният бронзов медал се пада на Mitsubishi Outlander XL, продаван през периода 2011 - 2012 година. Тук отново се препоръчва бензинов мотор, но този път с обем 2.4 литра и с механична трансмисия.

Mitsubishi ASX 2011 - 2012 година е класиран четвърти, като препоръката е за двулитров бензинов двигател с вариаторна скоростна кутия.

Последното място в топ 5 се пада на Nissan X-Trail, производство 2010 - 2012 година. По-мощният бензинов мотор, този с обем 2.5 литра, е по-удачен за модела, но той се характеризира и с по-голям разход на гориво.

Великолепната седморка завършва със Suzuki Grand Vitara и Nissan Qashqai. И двата кросоувъра се препоръчват да са с двулитрови мотори и с механични скоростни кутии.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 64 гласа.

Свързани новини