Отидете към основна версия

7 736 21

Защо е опасно да се кара с "балон" на гумата (ВИДЕО)

  • балон-
  • гума-
  • автомобил

Едно интересно видео, публикувано от руските блогъри от "Гараж 54" ни показва нагледно защо не трябва да се управлява автомобил с гума, на която се е появил т.нар. балон.

Руските видео блогъри проверяват колко е реалистично да се движат коли на такива колела и в същото време ясно демонстрират защо, дори с появата на една малка херния на гумата, колелото трябва да бъде сменено възможно най-скоро.

Отначало те се опитват да направят балон на колелото, като загряват повърхността със сешоар отвън, но гумата не издържа на топлината и се спука много бързо. Опитът да се нагрее отвътре също е неуспешен.

Затова правят няколко повърхностни разреза от вътрешната страна на гумата и след това я напомпват, така че необходимите "хернии" да се образуват под въздушно налягане. Тази тактика се оказа по-успешна и след три спукани гуми авторите все пак успяват да постигнат желания ефект.

След това колелото е монтирано на колата и тя е приведена в действие. Видеото показва как дефектното колело се представя доста по-различно от здравите. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.

Свързани новини